Monday, February 29, 2016

Medisch Committee Nederland Vietnam.

Een paar plaatjes van de ontvangst. 
MCNV doet hier geweldig werk. Ze zijn begonnen om slachtoffers van Agent Orange te ondersteunen en zetten hun werk nog steeds voort. 
Voorbereiding Cup Song

Mango Kiwi Ananas 

Hallo allemaal, vandaag zaten we om zeven uur weer aan een heerlijk ontbijt. Rond half acht zijn we de bus in gegaan richting het opvangcentrum voor gehandicapten. Wij waren hier niet als enigen, 15 leerlingen van een high school in de buurt waren ook aanwezig. We kregen een presentatie over 
Medisch Comité Nederland-Vietnam en hoe het opvangcentrum zich door de jaren heen heeft ontwikkeld. Toen het opvangcentrum werd opgericht was het een special school, maar ondertussen is het meer een support centrum. De kinderen waar wij mee in contact zijn gekomen waren allemaal doof of slecht horend. Dit opvangcentrum was de eerste in Vietnam en dient nu als voorbeeld voor vele andere centra die door de regering worden opgericht. In de provincie Dak Lak nu wordt ongeveer 80% van de kinderen met een beperking opgevangen. Na de presentatie kregen we een paar optredens van de dove leerlingen en hebben wij ook 2 liedjes en een dansje opgevoerd. Toen was het lunchtijd voor de leerlingen en zijn een paar van ons mee gegaan om een kijkje te nemen op de high school van de andere leerlingen die er ook waren. Hierna zijn wij zelf ook gaan lunchen. Om twee uur zijn we weer bij het opvangcentrum aangekomen voor het middagprogramma, de kinderen van de high school waren we nu niet meer bij. We hebben de speeltuin van de kinderen opnieuw geschilderd en hebben een beetje met ze gespeeld. Karel heeft foto's gemaakt en afgedrukt zodat we deze ingelijst en al aan de kinderen konden geven. De kinderen waren allemaal super lief en leken heel enthousiast dat we er waren en met ze speelden. Het communiceren was soms best lastig omdat ze doof zijn, maar we zijn er allemaal goed uitgekomen en hebben een super leuke dag gehad! Rond 1700 waren we weer in het hotel. Iedereen had nog even vrije tijd en om 19.00 u kwamen we weer bij elkaar om te eten. Voor ons was dit een van de leukste dagen! 
                                                         
Marije en Marieke


No comments:

Post a Comment