Sunday, February 21, 2016

Sunflower

Hey! Vandaag was de beste dag ooit. We weten dat de reis nog maar net begonnen is, maar dit was de leukste dag van de reis tot nu toe. Vandaag waren we verdeeld over drie kindertehuizen. Sunflowerkidshouse met jonge meisjes, lemongrasskidshouse met de jongens, SPI house met de oudere meiden. 

Kids in Vietnam zet zich in voor kinderen van de straat of uit kansloze gezinnen. Ze begeleiden ze tot na een vervolgopleiding en helpen ze bij het vinden van een baan. 
Ook voor dakloze oudere dames hebben ze opvang en voor arme gezinnen op het land. Die helpen ze bij het opzetten van een landbouwbedrijfje. 

Wij (Jasmijn Filine Lieke en Jessica) zijn naar het sunflower huis geweest en werden ontvangen met open armen. Meisjes van 4 tot 20 jaar trokken ons mee naar binnen en lieten ons met trots hun huis zien. In eerste instantie leek het vies en oud, kakkerlakken liepen letterlijk op de WC maar we schrokken het meest van de slaapzaal. Kleine kinderen lagen op de grond met een paar oude kussens en de wat oudere meiden sliepen op een krakkemikkig stapelbed met een stromatras. Maar onlangs al deze negatieve punten waren de kinderen en ouderen ontzettend dankbaar voor onze komst. We hebben uren met de kinderen gespeeld en gelachen. Samen hebben we gekleurd gedanst gezongen pannenkoeken gebakken maar vooral veel plezier gehad. Kortom het was een fantastische dag! 

In SPI house zaten de oudere meiden. Vlak na binnenkomt gingen we samen naar de markt om eten te kopen voor de lunch. In het begin waren we nog niet helemaal compleet,  maar later zat de hele kamer vol. Voordat we het wisten stonden we met z'n allen in de keuken het eten klaar te maken. Aan tafel was het erg gezellig en werd er veel gelachen. Dat was vooral omdat wij niet zo goed met stokjes konden eten. Na het eten hebben we de meiden beter leren kennen en allemaal spellen en activiteiten gedaan. Één daarvan was het vouwen van kikkertjes. We hadden groen papier meegenomen en leerde  de meiden daar een kikker te vouwen en heel onverwachts begon een meisje daarna een hartje te vouwen.  We deden allemaal mee en na een tijdje had iedereen een hartje en een kikker; Both sides dus :) Het was dus echt heel erg leuk! Groetjes Marielle en Simone

No comments:

Post a Comment