Sunday, February 28, 2016

(Nog niet) JARIG

Vandaag ik, morgen Karel. 
De dag begon goed. Een lange reis voor de boeg, vandaar onze plannen om voor dag en dauw te vertrekken. Na overleg met de buscompany werd duidelijk dat de bus pas om 9 uur in het dorp aan de rivier kon zijn aangezien de trip vanaf Saigon een uur of drie zou duren. Toch een beetje uitslapen dus. Half 8 ontbijt, 8 uur aan boord van de drie bootjes die ons over de Mekong naar het dorpje brachten. 
Als goede Nederlanders stonden we op tijd met al onze bagage klaar op de afgesproken plek. Nog geen bus. Bellen leverde de boodschap op dat het nog een anderhalf uur zou duren. De bus stond nog bij de ferry een eind verder en het was druk. 
Drie kwartier later komt het bericht dat de bus te groot is voor de ferry. Kunnen we terug met bootjes naar die veerboot? Nee. Wegens zondag zijn alle bootjes in gebruik. Taxi's zijn er niet. Wel kunnen we achterop 22 scooters, maar wegens de vele souvenirs en presentjes voor jullie, is onze hoeveelheid bagage aardig toegenomen. 
We zien een pick-up truc en deze is bereid ons in drie porties weg te brengen. De eigenaar maakt als goed ondernemer gebruik van de situatie en verdient er een aardig extraatje mee.
Het ritje in de pick-up voert ons langs bananenplanten vol met dikke trossen, mangobomen en papaja's. Alle tinten bougainville, grote hibiscusbloemen en nog mij onbekende gele struiken maken de trip tot een mooi verjaardagskado. 

Lopend gaan we met de boot over. Behalve de gebruikelijke scooters met hele gezinnen er op, inclusief twee kleintjes, is er ook iemand met 4 geiten als bagage en een aantal met opgepakte piepkuikens. Aan de overkant blijkt een geweldig luxe bus met slaapstoelen op ons te wachten. De warrige start is meteen vergeten en vergeven. De lange tocht begint goed. 

Nu halverwege. We zijn pas laat op de bestemming. 
Ik doe een snelle blog in een cafeetje. 

Ananasboot 
Geiten in de fietstas
Indruk van de Ferry. 

3 comments:

 1. Gefeliciteerd ( en Karel jij ook vast) Wat een prachtige plek om je verjaardag te vieren en met zo'n mooi/ leuk gezelschap om je heen.

  ReplyDelete
 2. Gefeliciteerd ( en Karel jij ook vast) Wat een prachtige plek om je verjaardag te vieren en met zo'n mooi/ leuk gezelschap om je heen.

  ReplyDelete
 3. Gefeliciteerd ( Karel ook) en geniet van deze bijzondere verjaardag!
  Groeten, Anneke en Wim

  ReplyDelete